Linnanniitun alue ja sijainti

Linnanniitun alue sijaitsee Vihdin kunnassa parin kilometrin päässä Nummelan keskustasta, jossa on kaikki tarvittavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Nummelasta pääsee bussilla vähintään kerran tunnissa Helsinkiin edullisesti Vihtilipulla. Tulevaisuudessa lähelle rakennetaan myös rautatieyhteys Espoon keskuksen kautta ja lähin asema tulisi noin kilometrin päähän ekokylästä.

Linnanniitun alue ja sijainti on esitetty Vihdin kunnan asemakaavamateriaalissa. Linnanniitulle on laadittu asemakaava, joka sisältää toistasataa rakennuspaikkaa rivi- ja omakotitaloille. Maat ovat pääosin kunnan omistamia.

Alueella on suurehko peltoaukea, jota ympäröivät metsäiset kukkulat ja korkea kalliomuodostuma, historiallinen Linnanmäki. Lähellä on myös suojeluun ehdotettu pähkinälehto ja sekametsää.

Pellon keskellä virtaa puro laskien Enäjärveen ja sen varrelle on kaivettu lampi, jonka rantaan osuuskunta aikoo rakentaa rantasaunan.

Pellot ovat olleet luomuviljelyssä. Osa niistä vuokrataan palstoina asukkaiden käyttöön, koska ne ovat kunnan omistuksessa.

Linnanniitun alueella on kunnallistekniikka.

Lisää karttoja sekä kuvia alueesta:

 

Vihdin kunta

Vihdin kunnassa on noin 27 000 asukasta, Nummelassa noin 13 600, matka Helsinkiin 45 km. Veroprosentti on 19,25. Nuuksio on suurimmalta osaltaan Vihdissä.

Vihdin teatteri on vireä ja kunnassa on paljon erilaista liikuntatoimintaa ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Musiikkikoulu ja kuvataidekoulu, taidegalleria ja Hiiden Opisto tarjoavat virikkeitä.

Nummelan keskustassa on linja-autoasema, kaupat ja marketit, apteekki, Alko, posti, useita erikoisliikkeitä ja palveluja, suutari, ompelija ja monta erilaista ravintolaa. Lisäksi terveyskeskus, kunnan palvelupiste, kirjasto, uimahalli, koulut ja lukio, ammattikoulu, Kela, kirkko ja seurakuntakeskus, kierrätyspiste, torikauppaa yms.

Urheilu- ja pallokenttiä sekä harjulla hyvät lenkkipolut. Uimarantoja on pyörämatkan päässä, Enäjärvi, Myllylampi ja Hiidenvesi, josta tulee kalamiehille myös kuhaa.

Ala-asteen koululle ollaan kaavoittamassa paikkaa näillä näkymin läheisen Pajuniitun pellon alueelle aivan lähelle Linnanniitun aluetta. Myös uutta päiväkotia suunnitellaan Huhdanpellolle.